Copartin Tarjontaan liittyvät käsitteet

1. Myyntitavat

Copartin tuotteet myydään niiden vaurioiden laajuuden perusteella joko korjattavaksi, ehdollisesti korjattavaksi tai purettavaksi. Myyntitavasta riippumatta ajoneuvon liikennekäyttöön saaminen edellyttää aina, että ostaja katsastaa ja rekisteröi ajoneuvon paitsi purettavaksi myytävien ajoneuvojen osalta, joita ei voi enää rekisteröidä uudelleen. Tarkemmat myyntitapakuvaukset ja myyntiehtomme löydät kokonaisuudessaan täältä.

Tiivistettynä myyntitapamme tarkoittaa:

Korjattavaksi

Korjaukselle ei ole asetettu erillisiä ehtoja, joiden tulisi täyttyä. Toisin sanoen ajoneuvo myydään vapaasti korjattavaksi, eikä korjaus edellytä erityistä dokumentointia.

Vaikka ajoneuvo myydään korjattavaksi ilman valvontaehtoja, saattaa ajoneuvoissa olla piilovaurioita, joita ei ole ollut tarkastuksessamme mahdollista havaita (esimerkiksi turvarakenteet). Katsastusviranomainen voi vaatia selvitystä korjauksesta tai korjaukseen käytettyjen varaosien alkuperästä, vaikka Copart ei olisi ehtoja asettanutkaan.

Ehdollinen korjaus

Näiden tuotteiden vauriot ovat yleisesti ajoneuvojen turva- tai alustarakenteisiin ja turvalaitteisiin kohdistuneita ja mikäli vaurioita ei korjata huolellisesti sekä valmistajan ohjeiden mukaan niillä saattaa olla  liikenneturvallisuutta heikentäviä vaikutuksia. Niiden oikean korjaamisen takaamiseksi on tuotteen korjaamiselle asetettu erilliset ehdot, joiden on täytyttävä. Ehtojen täyttymisestä on esitettävä vaadittavat dokumentit rekisteröintikatsastuksen yhteydessä.

Korjausehdoilla varmistetaan, että vaativien korjauskohteiden ja turvarakenteiden vauriot korjataan asianmukaisesti ja hyväksyttävin työmenetelmin. Erityisesti turvarakenteiden sekä turvavarusteiden toiminta ja ominaisuudet on palautettava vauriota edeltäneelle tasolle. Korjausehdot perustuvat aina tuotteen vaurioihin (esimerkiksi nelipyöräsuuntaus, korinmittaus, varaosakuitit). Tarkat kuvaukset valvontaehdoista ovat täällä.

Purettavaksi

Ajoneuvo on poistettu lopullisesti rekisteristä, eikä sitä voida enää uudelleen rekisteröidä liikenteeseen, vaan se myydään purettavaksi. Ajoneuvon vauriot ovat niin vakavat, ettei sitä voida enää turvallisesti palauttaa liikenteeseen. Myös ajoneuvon tunnistetietojen tuhoutuminen tai verokäsittely voi olla syy tuotteen purkumyynnille.

Purkuun myytävistä tuotteista ei luovuteta rekisteröintiin oikeuttavia asiapapereita ostajalle. Purettavaksi myytävät henkilö- ja pakettiautot myydään vain yrityksille, joilla on voimassa oleva ympäristölupa autojen purkutoimintaan. Kevyen luokan purettavaksi myytävät tuotteemme, kuten mopoautot, moottoripyörät ja moottorikelkat ovat kaikkien asiakkaidemme ostettavissa varaosatarkoituksiin.

2. Vauriokuvaukset

Jokaisesta ajoneuvosta on kirjattu myynti-ilmoitukseemme pääasialliset lunastukseen johtaneet vauriot. Vauriokuvauksilla (esimerkiksi etupää, alusta, uponnut) tuodaan ilmi auton merkittävimmät vaurioalueet. Otathan huomioon, että vauriokuvauksessa mainittujen vaurioiden lisäksi ajoneuvossa voi olla myös muita vaurioita ja luonnollista kulumista. Siksi kehotamme välttämään ostopäätöksen tekoa ainoastaan valokuvien perusteella ja tutustumaan tuotteisiimme mahdollisuuksien mukaan aina paikalla. Silloin myös tuotteen yleiskunto selviää luotettavimmin.

Asiakaspalvelijamme kertovat mielellään mahdollisuuksien mukaan näkemyksensä tuotteen yleisestä kunnosta, varusteista ja mahdollisesta tarkemmasta vauriokuvauksesta.

Kaikki käytössä olevat vauriokuvauksemme selityksineen ovat täällä. Muistathan tutustua huolellisesti myös myyntiehtoihimme.