COPART SUOMI OY:N TIETOSUOJASELOSTE

Tervetuloa tietosuojaselosteesemme.  

Copart kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi. Tämä tietosuojaseloste kertoo, kuinka huolehdimme henkilötiedoistasi, kun vierailet verkkosivuillamme, käytät palveluitamme (olivatpa ne sähköisiä tai eivät) tai vierailet toimitiloissamme. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on myös informoida sinua yksityisyyteen liittyvistä oikeuksistasi ja siitä, mitä suojaa laki sinulle tarjoaa.

Tämä tietosuojaseloste on vuorovaikutteisessa formaatissa, joten voit siirtyä tällä sivulla listattuihin kohtiin otsikkoja klikkaamalla. Käytäthän myös Sanastoa, jotta joidenkin tässä tietosuojaselosteessa esiintyvien termien merkitys avautuu paremmin.

  1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ OLEMME
  2. TIEDOT, JOITA KERÄÄMME SINUSTA
  3. KUINKA HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN
  4. KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI
  5. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTUKSET
  6. KANSAINVÄLISET SIIRROT
  7. TIETOTURVA
  8. TIETOJEN SÄILYTYS
  9. OIKEUTESI
  10. SANASTO
  11. KAMERAVALVONTAREKISTERI


    1. Tärkeää tietoa ja keitä olemme

Tämä tietosuojaseloste pyrkii antamaan tietoa siitä, kuinka Copart kerää ja käsittelee henkilötietojasi hyödyntäen verkkosivuja, sovelluksia tai palveluja. Tämä verkkosivu ei ole tarkoitettu lapsille, emmekä tietoisesti kerää mitään tietoja lapsista.

On tärkeää, että luet tämän tietosuojaselosteen yhdessä muiden tietosuojaselosteiden tai asianmukaista käsittelyä koskevien selosteiden kanssa, joita saatamme toimittaa sinulle tietyissä tilanteissa kerätessämme tai käsitellessämme henkilötietojasi. Tarkoitus on, että olet täysin tietoinen siitä, miten ja miksi käsittelemme tietojasi. Tämä tietosuojaseloste täydentää muita selosteita eikä sen tarkoitus ole korvata niitä.

Rekisterinpitäjä

Tämä tietosuojaseloste on julkaistu Copart Suomi Oy:n puolesta (jäljempänä “Copart”).

Kun käytämme sanoja “Copart”, "me" tai "meidän" tässä tietosuojaselosteessa, viittaamme Copart Suomi Oy:öön. Copart Suomi Oy toimii rekisterinpitäjänä ja on vastuussa verkkosivujemme kautta kerätyistä tiedoista, ellei toisin mainita.  

Kaikissa tähän tietosuojaselosteeseen liittyvissä kysymyksissä, sisältäen pyynnöt käyttää oikeuksiasi, pyydämme käyttämään alta löytyviä yhteystietoja.

Yhteystiedot

Mikäli haluat olla meihin yhteydessä liittyen oikeuksiisi tai henkilötietojesi käsittelyyn, voit tehdä sen seuraavia kanavia pitkin:

Sähköposti: privacy@copart.co.uk

Postiosoite: Legal Department, Copart UK Limited, Acrey Fields, Woburn Road, Wootton, Bedfordshire MK43 9EJ United Kingdom

Olet koska tahansa oikeutettu tekemään ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle, joka toimii tietosuojasta vastaavana viranomaisena Suomessa (www.tietosuoja.fi). Arvostaisimme kuitenkin mahdollisuutta hoitaa asiasi kuntoon ennen yhteydenottoasi tietosuojavaltuutettuun, joten pyydämme ottamaan meihin yhteyttä ensimmäiseksi.

Muutokset tietosuojaselosteeseen ja velvollisuutesi tiedottaa meitä muutoksista

Tämä tietosuojaseloste päivitettiin viimeksi 7 kesäkuu 2019. Saatamme ajoittain päivittää tätä selostetta ja tehdessämme niin lataamme uuden version verkkosivuillemme.

On tärkeää, että säilyttämämme henkilötietosi ovat oikeat ja ajan tasalla. Pidäthän meidät tietoisina, mikäli henkilötietosi muuttuvat asiakkuutesi aikana.

Kolmansien osapuolten linkit

Tämä verkkosivu saattaa sisältää liitännäisiä, sovelluksia sekä linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivuille. Näiden linkkien klikkaaminen tai yhteyksien avaaminen saattaa mahdollistaa tietojesi keräämisen tai jakamisen kolmansien osapuolten toimesta. Emme hallinnoi näitä kolmansien osapuolien verkkosivuja emmekä vastaa niiden tietosuojalausekkeista. Kun poistut verkkosivultamme, kehotamme sinua lukemaan kaikkien vierailemiesi verkkosivujen tietosuojaselosteet.

  1. Tiedot, joita keräämme sinusta

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joista henkilön voi tunnistaa. Määritelmä ei sisällä tietoja, joista tunnistettavuus on poistettu (anonyymit tiedot).

Saatamme kerätä, käsitellä, säilyttää ja siirtää esimerkiksi seuraavanlaisia yhdistelemiämme henkilötietojasi:

  • Henkilöllisyystiedot sisältäen etunimen, sukunimen, käyttäjänimen tai vastaavan tunnisteen, tittelin, syntymäpäivän, sukupuolen, henkilötunnuksen, TUPAS-tunnisteen, kuvallisen henkilötodistuksen ja ajokortin sekä passitiedot.
  • Yhteystiedot sisältäen postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä myös yrityksesi toimilupaa koskevat tiedot.
  • Taloudelliset tiedot sisältäen luotto- ja pankkikorttia koskevat tiedot, pankkitiliä ja –tunnusta koskevat tiedot sekä arvonlisäverotunnisteen.
  • Transaktiotiedot sisältäen tietoa kanssamme tekemistäsi liiketapahtumista mukaan lukien tietoa kohteista, joista olet tehnyt tarjouksen.
  • Tekniset tiedot sisältäen Internetin protokollaosoitteen (IP-osoite), kirjautumistietosi, selaimen tyypin ja version, aikavyöhykeasetuksen ja sijainnin, selaimen liitännäisten tyypit ja versiot, palvelimien lokit, käyttöjärjestelmien ja –alustojen sekä muun teknologian tiedot liittyen laitteisiin, joilla käytät verkkosivua.
  • Käyttötiedot sisältäen tietoja siitä, kuinka käytät verkkosivuamme, tuotteitamme ja palveluitamme.
  • Viestintä- ja markkinointitiedot sisältäen preferenssisi liittyen meiltä ja kolmansilta osapuolilta vastaanottamaasi markkinointiin sekä viestintäpreferenssisi.

Emme kerää mitään erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia tietoja (tämä sisältää tiedot rodustasi tai etnisestä alkuperästäsi, uskonnollisesta tai filosofisesta vakaumuksestasi, seksuaalisesta käyttäytymisestäsi ja suuntautumisestasi, poliittisista mielipiteistäsi, ammattiliittoon kuulumisesta, terveyttäsi koskevat tiedot sekä geneettiset ja biometriset tiedot).

Tietojen antamatta jättäminen

Tilanteissa, joissa meidän tulee joko lain tai kanssasi tekemämme tai tekeillä olevan sopimuksen nojalla kerätä sinusta tietoja ja jätät tiedot antamatta, emme välttämättä pysty noudattamaan kyseistä sopimusta (esimerkiksi tarjoamaan sinulle tuotteita ja palveluita). Näissä tapauksissa saatamme joutua päättämään sopimuksesi tai pidättäytyä sopimuksen solmimisesta kanssasi. Mikäli näin tapahtuu, tiedotamme asiasta tapauskohtaisesti.

  1. Kuinka henkilötietojasi kerätään?

Käytämme erilaisia tapoja kerätä tietoa sinulta ja sinusta sisältäen:

  • Suora vuorovaikutus. Saatat antaa meille henkilöllisyys-, talous- sekä yhteystietosi täyttämällä lomakkeitamme tai olemalla vuorovaikutuksessa kanssamme postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai muutoin. Tämä sisältää antamasi henkilötiedot, kun:
  • Huudat tai teet tarjouksen tuotteesta verkkosivuillamme;
  • Luot käyttäjätilin tai rekisteröidyt joko verkkosivuillamme tai muualla;
  • Tilaat palvelumme tai julkaisumme;
  • Pyydät markkinointimateriaalia lähetettävän itsellesi;
  • Osallistut kilpailuun tai tutkimukseen; tai
  • Annat meille palautetta.
  • Automatisoitu teknologia tai vuorovaikutus. Kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivumme kanssa, saatamme kerätä automatisoidusti teknistä tietoa laitteistostasi, selailustasi ja selaustottumuksistasi. Keräämme näitä henkilötietoja käyttämällä evästeitä, palvelinlokeja ja muita samankaltaisia menetelmiä. Saatamme saada teknistä tietoa sinusta myös, mikäli vierailet muilla verkkosivuilla, joilla käytetään evästeitämme.
  • Kolmannet tahot tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Saatamme vastaanottaa sinua koskevia henkilötietoja kolmansilta osapuolilta, kun varmistamme henkilöllisyytesi ja luottokelpoisuutesi. Käytämme TUPAS-tunnistautumispalvelua vahvistaaksemme henkilöllisyytesi. Tämä saattaa tarkoittaa myös täysimittaisen haun tekemistä väestötietojärjestelmään.
  1. Kuinka käsittelemme henkilötietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi vain, jos laki sen sallii. Useimmiten käsittelemme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • Kun se on tarpeen sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi tai sopimuksen täytäntöön panemiseksi. 6(1)(b) GDPR.
  • Kun se on tarpeen meidän (tai kolmannen osapuolen) oikeutettujen etujen toteuttamiseksi eivätkä sinun etusi ja perusoikeutesi syrjäytä tällaisia etuja. (6)(1)(f) GDPR.
  • Kun meidän täytyy noudattaa lakisääteistä velvoitetta. (6)(1)(c) GDPR.

Yleensä emme nojaa suostumukseen henkilötietojesi käsittelyperusteena, paitsi lähettääksemme suoramarkkinointia meiltä tai muilta Copart konsernin yhtiöiltä sähköpostitse tai tekstiviestitse. Sinulla on oikeus peruuttaa markkinointisuostumus milloin tahansa lähettämällä sähköposti osoitteeseen privacy@copart.co.uk tai seuraamalla missä tahansa vastaanottamassasi markkinointiviestissä olevia ohjeita. 

Henkilötietojesi käyttötarkoitukset

Olemme kuvanneet alla taulukkomuodossa kaikki ne tavat, joilla suunnittelemme käsittelevämme henkilötietojasi sekä sen, mihin laillisiin käsittelyperusteisiin nojaamme tehdessämme niin. Olemme myös kirjanneet oikeutetut etumme soveltuviin kohtiin.

Huomaathan, että käyttötarkoituksesta riippuen saatamme henkilötietojesi käsittelyssä nojata useampaan käsittelyn oikeusperusteeseen. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen privacy@copart.co.uk, mikäli tarvitset yksityiskohtaisempaa tietoa käsittelyn oikeusperusteesta niissä tapauksissa, joissa taulukkoon on merkitty enemmän kuin yksi oikeusperuste.

Käyttötarkoitus/Toimi

Henkilötiedon tyyppi

Käsittelyn oikeusperuste sisältäen perusteen oikeutetulle edulle

Rekisteröidä sinut uudeksi asiakkaaksi

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi.  Art. 6(1)(b) GDPR.

Käsitellä tarjouksesi tai tilauksesi, sisältäen:

(a) Suoritusten, maksujen ja veloitusten hallinnoinnin

(b) Velkojemme perimisen

(c) Hankkia ja/tai toimittaa ostamiasi tuotteita

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

(c) Taloudelliset

(d) Transaktio

(e) Viestintä ja markkinointi

(a) Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi. Art. 6(1)(b) GDPR.

(b) Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi Art. 6(1)(f) GDPR (velkojemme perimiseksi).

(c) Lakisääteisen velvollisuuden noudattaminen. Art. 6(1)(c) GDPR.

Siirtää verkkosivuiltamme ostamiesi tuotteiden omistus sinulle

(a)    Henkilöllisyys

(b)    Yhteys

(c)    Transaktio

(a)  Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi. Art. 6(1)(b) GDPR.

(b)   Tarpeen meidän tai tuotteen sinulle myyneen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi (omistustietojen pitämiseksi ajan tasalla). Art. 6(1)(f) GDPR.

Hoitaa asiakkuuttasi, sisältäen:

(a) Ehtoihimme tai tietosuojakäytäntöömme kohdistuvista muutoksista ilmoittamisen

(b) Arvion tai kyselyyn osallistumisen pyytäminen sinulta

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

(c) Viestintä ja markkinointi

(a) Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi. Art. 6(1)(b) GDPR.

(b) Lakisääteisen velvollisuuden noudattaminen.  Art. 6(1)(c) GDPR.

(c) Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (rekistereiden pitämiseksi ajan tasalla sekä tutkiaksemme kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme). Art. 6(1)(f) GDPR.

Mahdollistaa osallistumisesi arpajaisiin, kilpailuihin tai kyselytutkimuksiin.

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

 (c) Käyttö

(d) Viestintä ja markkinointi

(a) Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi. Art. 6(1)(b) GDPR.

(b) Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (tutkiaksemme kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme/ palveluitamme, kehittääksemme palveluitamme sekä kasvattaaksemme liiketoimintaamme). Art. (6)(1)(f) GDPR.

Hallinnoida sekä suojata liiketoimintaamme ja verkkosivujamme (sisältäen vianmäärityksen, data-analyysin, testauksen, järjestelmän ylläpidon, tuen, raportoinnin ja tietojen ylläpidon) 

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

(c) Tekniset

(a) Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (liiketoimintamme pyörittämiseksi, hallinto- ja it-palveluiden sekä verkkoturvallisuuden tarjoamiseksi, petosten ehkäisemiseksi sekä liiketoiminnan tai konsernin uudelleenjärjestelemiseksi). Art. 6(1)(f) GDPR.

(b) Lakisääteisen velvollisuuden noudattaminen. Art. 6(1)(c) GDPR.

Näyttää sinulle relevanttia sisältöä ja mainoksia verkkosivuillamme sekä mitata ja ymmärtää käyttämämme mainonnan tehokkuutta

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

 (c) Käyttö

(d) Viestintä ja markkinointi

(e) Tekniset

Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (tutkiaksemme kuinka asiakkaat käyttävät palveluitamme, kehittääksemme niitä, kasvattaaksemme liiketoimintaamme sekä parantaaksemme markkinointistrategiaamme). Art. 6(1)(f) GDPR.

Käyttää data-analytiikkaa parantaaksemme verkkosivujamme, tuotteitamme/palveluitamme, markkinointiamme, asiakassuhteitamme sekä -kokemuksiamme

(a) Tekniset

(b) Käyttö

Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (määrittääksemme asiakastyypit tuotteillemme ja palveluillemme, pitääksemme verkkosivumme päivitettyinä ja relevantteina, kehittääksemme liiketoimintaamme sekä parantaaksemme markkinointistrategiaamme). Art. 6(1)(f) GDPR.

Ehdottaa ja suosittaa sinulle tavaroita ja palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

(c) Tekniset

(d) Käyttö

Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (kehitääksemme tuotteitamme/palveluitamme sekä kasvattaaksemme liiketoimintaamme). Art. 6(1)(f) GDPR.

Hoitaa suhdettamme sinuun sekä kolmannen osapuolen rahoitustahoihin, joilta voit hakea rahoitusta kauttamme maksaaksesi verkkosivuillamme esiintyviä tuotteita

(a) Henkilöllisyys

(b) Yhteys

(c) Talous

(d) Transaktio

 

(a) Sopimuksen täytäntöönpano kanssasi (ja mahdollistaaksemme sinun ja rahoittajan välisen sopimuksen syntymisen). Art. 6(1)(b) GDPR.

(b) Tarpeen oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (täyttääksemme velvoitteemme ulkoisille rahoituksen tarjoajille sekä mahdollistaaksemme rahoituksen tarjoamisen jatkuvuuden asiakkaillemme). Art. (6)(1)(f) GDPR.

Markkinointi

Pyrimme tarjoamaan sinulle vaihtoehtoja liittyen tiettyihin henkilötietojen käyttötarkoituksiin – erityisesti markkinoinnin ja mainonnan osalta. Kaikki sinulle lähettämämme markkinointiviestintä itsessään sisältää tietoja siitä, miten voit kieltäytyä vastaanottamasta (opt-out) tulevaa markkinointiviestintää kyseistä kanavaa pitkin.

Lähettämämme tarjoukset

Saatamme käyttää henkilöllisyystietojasi, teknisiä tietojasi sekä käyttötietojasi muodostamaan kuvan siitä, mitä kuvittelemme sinun haluavan tai tarvitsevan tai siitä, mikä sinua voisi kiinnostaa. Tällä tavoin päätämme mitkä tuotteet, palvelut tai tarjoukset saattavat olla relevantteja sinulle (kutsumme tätä markkinoinniksi).

Saatat saada meiltä markkinointiviestejä, mikäli olet pyytänyt meiltä tietoja tai tehnyt tarjouksia verkkosivuillamme etkä näin tehdessäsi ole kieltäytynyt (opt-out) vastaanottamasta kyseistä markkinointia.

Kieltäytyminen (opt-out)

Voit milloin tahansa pyytää meitä lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk tai toimimalla jokaisesta markkinointiviestistä löytyvien opt-out ohjeiden mukaisesti.

Kun valitset olla vastaanottamatta markkinointiviestejä, tämä ei sovellu henkilötietoihin, jotka olet antanut meille liittyen tuotteen/palvelun ostoon, takuun rekisteröintiin, tuote/palvelukokemukseen tai muihin transaktioihin.

Käsittelytarkoituksen muutos

Käsittelemme henkilötietojasi vain niissä tarkoituksissa, joihin ne alun perin keräsimme, ellemme hyväksyttävästä syystä katso, että käsittely toisesta syystä on tarpeen ja että tämä syy on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa. Mikäli haluat saada selvityksen siitä, kuinka uuden tarkoituksen mukainen käsittely sopii yhteen alkuperäisen tarkoituksen kanssa, lähetäthän meille sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk.

Jos meidän täytyy käsitellä henkilötietojasi alkuperäiseen tarkoitukseen liittymättömiin tarkoituksiin, ilmoitamme tästä sinulle ja selostamme käsittelyn oikeusperusteet.

Huomaathan, että saatamme käsitellä henkilötietojasi tiedostamattasi tai ilman suostumustasi. Käsittely tapahtuu yllä kuvattujen sääntöjen mukaisesti, kun laki niin vaatii tai kun laki sen mahdollistaa.

  1. Henkilötietojesi luovutukset

Saatamme joutua jakamaan henkilötietojasi alempana yksilöityjen osapuolten kanssa kappaleessa 4 esiintyvässä taulukossa määriteltyjen tarkoitusten mukaisesti.

  • Sisäiset kolmannet osapuolet kuten sanastossa esitetään.
  • Ulkoiset kolmannet osapuolet, kuten sanastossa esitetään.
  • Kolmannet osapuolet, joille saatamme päättää myydä, siirtää tai sulauttaa osan yrityksestämme tai yritysvarallisuudestamme. Vaihtoehtoisesti, saatamme pyrkiä hankkimaan muita yrityksiä tai sulautumaan niiden kanssa. Mikäli yrityksessämme tapahtuu muutos, uudet omistajat saavat käyttää henkilötietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Vaadimme kaikkien kolmansien osapuolten kunnioittavan henkilötietojesi tietoturvaa ja kohtelevan niitä lainmukaisesti. Emme salli kolmansien osapuolten palveluntoimittajien käsittelevän henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Sallimme heidän käsittelevän henkilötietojasi vain yksilöityihin tarkoituksiin ja ohjeidemme mukaisesti.

  1. Kansainväliset siirrot

Kun käsittelemme henkilötietojasi rekisterinpitäjänä, jaamme henkilötietojasi Copart-konsernin sisällä yhteisrekisterinpitoon nojaten. Tämä sisältää tietojesi siirrot sekä Euroopan unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) sisä- että ulkopuolella – esimerkiksi tietojen siirron emoyhtiöllemme Copart Inc.:lle Yhdysvaltoihin. Jotkut Sanastossa mainituista ulkoisista kolmansista osapuolista sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella. 

Aina, kun siirrämme henkilötietojasi ETA-maiden ulkopuolelle varmistamme, että niille tarjotaan sama suojan taso kuin ETA-maissa. Tämä varmistetaan takaamalla, että vähintään yksi seuraavista suojakeinoista on käytössä:

  • Siirrämme henkilötietoja vain sellaisiin maihin, joiden Euroopan komissio on katsonut tarjoavan riittävän suojauksen tason henkilötiedoille. Lisätietoja on mahdollista saada komissiolta, kts. European Commission: Adequacy of the protection of personal data in non-EU countries.
  • Muiden kolmansien osapuolten osalta (kuten Copart US, Copart India Private Limited, or Copart UAE Auctions LLC), jotka eivät ole alueilla, joiden tarjoaman suojan komissio on todennut riittäväksi, saatamme käyttää erityisiä Euroopan komission hyväksymiä sopimuksia, jotka antavat henkilötiedoille saman suojauksen tason kuin Euroopassa. Lisätietoja on mahdollista saada komissiolta, kts. European Commission: Model contracts for the transfer of personal data to third countries. Laitathan sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk, mikäli haluat lisätietoa mekanismista, jolla siirrämme henkilötietojasi EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle tai pääsyn kyseiseen mekanismiin.
  1. Tietoturva

Meillä on käytössämme asianmukaiset turvatoimenpiteet, joilla pyrimme estämään henkilötietojesi vahingossa tapahtuvan häviämisen, käyttämisen, muuttamisen tai luvattoman pääsyn niihin tai luvattoman luovuttamisen tai pääsyn niihin. Lisäksi rajaamme pääsyn henkilötietoihisi niille työntekijöille, edustajille, alihankkijoille sekä muille kolmansille osapuolille, joilla on liiketoiminnallinen syy saada niihin pääsy. He käsittelevät henkilötietojasi vain ohjeidemme mukaisesti ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Olemme ottaneet käyttöön menettelyitä, joilla hoidetaan epäiltyjä henkilötietojen tietoturvaloukkauksia. Ilmoitamme sinulle ja toimivaltaiselle viranomaiselle loukkauksesta, kun meillä on siihen laista johtuva velvollisuus.

  1. Tietojen säilytys

Kuinka kauan käsittelette henkilötietojani?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin pitkään kuin se on tarpeellista niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten henkilötietosi on kerätty – sisältäen kaikki oikeudelliset, kirjanpidolliset sekä raportointiin liittyvät velvoitteet.

Määrittäessämme asianmukaisen säilytysajan henkilötiedoillesi otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja sensitiivisyyden, henkilötietojesi luvattoman käytön tai julkistamisen aiheuttaman haitan mahdollisen suuruuden ja henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksen. Lisäksi otamme huomioon sen, voimmeko saavuttaa mainittuja tarkoituksia muilla keinoin sekä soveltuvan lainsäädännön asettamat vaatimukset.

Yksityiskohtaiset tiedot säilytysajoista liittyen henkilötietojesi eri osa-alueisiin ovat saatavilla säilytyskäytännöstämme, jonka voit pyytää meiltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk.

  1. Oikeutesi

Tietyissä tilanteissa sinulla on tietosuojalainsäädännön perusteella oikeus henkilötietoihisi. Tarkemmin ottaen sinulla on oikeus:

Pyytää pääsyä henkilötietoihisi (tunnetaan yleisesti nimellä "data subject access request"). Tämä antaa sinulle mahdollisuuden saada kopio säilyttämistämme henkilötiedoistasi sekä varmistua harjoittamamme käsittelyn lainmukaisuudesta.

Pyytää oikaisua liittyen säilyttämiimme henkilötietoihin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden oikaista mitkä tahansa säilyttämämme tiedot sinusta, mikäli ne ovat puutteellisia tai epätarkkoja. Saatamme tosin joutua tarkastamaan antamasi uuden tiedon paikkansapitävyyden.

Pyytää poistamaan sinua koskevat henkilötiedot. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi, kun niiden käsittelyn jatkamiselle ei enää ole hyvää syytä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi niissä tilanteissa, joissa olet onnistuneesti vedonnut oikeuteesi vastustaa tietojen käsittelyä (kts. alla), joissa olemme käsitelleet tietojasi laittomasti tai joissa meidät on paikallisen lainsäädännön noudattamiseksi velvoitettu poistamaan henkilötietosi. Huomaathan kuitenkin, ettemme aina pysty noudattamaan pyyntöäsi tietojen poistamisesta. Tälle saattaa olla tiettyjä oikeudellisia syitä, joista tarvittaessa ilmoitamme sinulle pyyntösi yhteydessä.

Vastustaa tietojen käsittelyä henkilötietojesi osalta tapauksissa, joissa me nojaamme oikeutetun etumme toteuttamiseen (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun toteuttamiseen) ja tapaukseen liittyy jotain, joka saa sinut vastustamaan käsittelyä, koska se mielestäsi vaikuttaa sinun perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on myös oikeus vastustaa käsittelyä, kun käytämme henkilötietojasi suoramarkkinointiin. Joissakin tapauksissa saatamme osoittaa, että meillä on tietojen käsittelyyn pakottavia oikeudellisia perusteita, jotka syrjäyttävät oikeutesi ja vapautesi.

Pyytää käsittelyn rajoittamista henkilötietojesi osalta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelyn seuraavissa tilanteissa: (a) jos haluat meidän vahvistavan tietojen oikeellisuuden; (b) jos tietojenkäsittelymme on lainvastaista, mutta et halua meidän poistavan tietoja; (c) kun tarvitset meitä säilyttämään tiedot vaikka emme enää tarvitse niitä, koska tarvitset tietoja oikeusprosessien käynnistämiseen, niiden läpivientiin tai kanteilta puolustautumiseen; tai (d) olet vastustanut harjoittamaamme henkilötietojesi käsittelyä, mutta meidän täytyy varmistaa, onko meillä kuitenkin pyyntösi syrjäyttäviä asiallisia perusteita käsittelyyn.

Pyytää tietojesi siirtoa henkilötietojesi osalta joko sinulle tai kolmannelle osapuolelle. Toimitamme sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle henkilötietosi strukturoidussa ja yleisesti käytetyssä koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaathan, että tämä oikeus pätee vain automaattisiin tietoihin, joiden käsittelyyn alun perin annoit meille suostumuksesi tai joita käytimme sopimuksen täytäntöönpanoon kanssasi.

Peruuttaa suostumus milloin tahansa, kun henkilötietojesi käsittely meillä perustuu suostumukseesi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta käsittelyn lainmukaisuuteen ennen suostumuksen peruutustasi. Mikäli peruutat suostumuksesi, emme välttämättä voi tarjota kaikkia tuotteita tai palveluita sinulle. Ilmoitamme sinulle, mikäli näin on, kun peruutat suostumuksesi.

Mikäli haluat käyttää mitä tahansa yllä olevista oikeuksistasi, olethan sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen privacy@copart.co.uk.

Yleensä maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa saadaksesi pääsyn henkilötietoihisi (tai käyttääksesi muita oikeuksiasi). Saatamme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, mikäli pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai liiallinen. Vaihtoehtoisesti saatamme näissä olosuhteissa kieltäytyä toteuttamasta pyyntöäsi.

Mitä tarvitsemme sinulta

Saatamme joutua pyytämään sinulta yksityiskohtaisia tietoja itsestäsi, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi ja siitä, että sinulla on oikeus päästä käsiksi henkilötietoihisi (tai käyttää muita oikeuksiasi). Kyseessä on turvatoimenpide, jonka tarkoituksena on estää sellaisten henkilöiden pääsy henkilötietoihisi, joilla ei siihen ole oikeutta. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä kysyäksemme lisätietoja pyyntöösi liittyen, jotta voimme nopeuttaa vastausprosessiamme.

Vastaamisen aikaraja

Yritämme vastata kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin viimeistään kuukauden kuluessa. Joissakin tapauksissa vastauksemme saattaa viipyä pidempään kuin kuukauden, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai olet tehnyt useita pyyntöjä. Tässä tapauksessa tiedotamme sinua asiasta ja kerromme sen kehityksestä.

  1. Sanasto

OIKEUSPERUSTE

Oikeutettu etu tarkoittaa seuraavien tahojen intressejä (i) yrityksemme sen harjoittaessa ja hallinnoidessa liiketoimintaamme, jotta voimme tarjota sinulle parhaan palvelun/tuotteen ja parhaan sekä turvallisimman asiakaskokemuksen (ii) kolmannen osapuolen kuten myyjän, jonka myymän tuotteen ostat. Varmistamme, että huomioimme ja tasapainotamme kaikki mahdolliset sinuun kohdistuvat vaikutukset (sekä positiiviset että negatiiviset) ja oikeutesi, ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi perustuen oikeutettuihin etuihimme. Emme käsittele henkilötietojasi tapauksissa, joissa vaikutus sinuun syrjäyttää meidän etumme (paitsi jos meillä on suostumuksesi tai jos se muuten on lain mukaan pakollista tai sallittua). Voit hankkia lisätietoa siitä, kuinka arvioimme oikeutettua etuamme vasten tiettyjen aktiviteettien mahdollisia vaikutuksia sinuun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk.

Sopimuksen täytäntöönpano tarkoittaa tietojesi käsittelyä, kun se on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jossa olet osapuolena tai se on tarpeen kuvatunlaiseen sopimukseen pääsemiseksi.

Lakisääteisen velvollisuuden noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeellista meitä koskevan lakisääteisen velvollisuuden noudattamiseksi.

KOLMANNET OSAPUOLET

Sisäiset kolmannet osapuolet

Muut yhtiöt Copart-konsernissa toimiessaan yhteisrekisterinpitäjinä tai käsittelijöinä ja jotka ovat sijoittautuneet EU/ETA-alueelle, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Intiaan sekä Yhdysvaltoihin ja jotka tarjoavat IT-palveluita tai hallinnollisia palveluita, johdon valvontaa, markkinointia, taloudellista raportointia sekä sisäistä valvontaa koskevia palveluita. Selvyyden vuoksi: kun keräämme henkilötietoja rekisterinpitäjänä ja siirrämme henkilötiedot muille Copart-konsernin yhtiöille, meidän tytäryhtiömme toimivat henkilötietoihin liittyen yhteisrekisterinpitäjinä.

Ulkoiset kolmannet osapuolet

  • Verkkosivustoltamme ostamiesi tuotteiden myyjät sekä myymiesi tuotteiden ostajat.
  • Viralliset/julkiset tahot, mikäli niitä tarvitaan fasilitoimaan verkkosivustollamme ostetun tai myydyn tuotteen omistuksenvaihdos.
  • Luottotietolaitokset henkilöllisyytesi ja luottokelpoisuutesi tarkastamiseksi, jos haet Copartin jäseneksi.
  • Rahoituksen tarjoajat, kun olet hakenut rahoitusta verkkosivujemme kautta.
  • Palveluntarjoajat, jotka toimivat käsittelijöinä EU/ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa ja jotka tarjoavat IT- ja järjestelmähallintoon liittyviä palveluita.
  • Asiantuntijat, jotka toimivat käsittelijöinä tai yhteisrekisterinpitäjinä sisältäen lakimiehet, pankkiirit, tilintarkastajat ja vakuuttajat, jotka sijaitsevat EU/ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai muissa oikeusjärjestyksissä, joissa tarjotaan konsultointia, pankki-, laki, ja tilintarkastuspalveluita.
  • Valtion viranomaiset, sääntelyviranomaiset ja muut viranomaiset, jotka toimivat EU/ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa, jotka vaativat käsittelyä koskevaa raportointia tietyissä tilanteissa.
  • Käsittelijöinä toimivat palveluntarjoajat, jotka toimivat EU/ETA-alueella (tai muissa oikeusjärjestyksissä, jos tarpeen), jotka tarjoavat perintäpalveluita, toimituspalveluita tai muita palveluita, jotka mahdollistavat Copartin ja sinun välisen sopimuksen täytäntöönpanon.
  1. Kameravalvontarekisteri

YLEISTÄ TIETOA

Rekisterin nimi on Copartin kameravalvontarekisteri. Rekisterinpitäjänä toimii Copart Suomi Oy, Pieni Teollisuuskatu 7, 02920 Espoo ("Copart").

Halutessasi ottaa yhteyttä tähän rekisteriin liittyen lähetäthän meille sähköpostia osoitteeseen privacy@copart.co.uk.

TIETOJEN KÄYTTÖ

Copart käsittelee videokameratallenteita tämän tietosuojaselosteen ehtojen mukaisesti seuraavia tarkoituksia varten:

  • Copartin henkilökunnan, asiakkaiden ja muiden Copartin tiloissa olevien turvallisuuden varmistaminen;
  • Copartin ja Copartin asiakkaiden omaisuuden suojelu; ja
  • Tilojen ja alueiden ja niillä olevan omaisuuden vaarantavien tilanteiden ehkäisy ja tunnistaminen.

Copart käsittelee kameravalvontatallenteita perustuen Copartin oikeutettuun etuun suojella omaisuuttaan ja varmistaa asiakkaidensa ja henkilökuntansa turvallisuus, estää ja tutkia tapauksia, rikoksia ja väärinkäytöksiä.

Copart ilmoittaa kameravalvonnasta alueillaan kyltein.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ SEKÄ TIEDON LÄHTEET

Kameravalvontajärjestelmään kuuluu kuvia, joita on nauhoitettu Copartin nauhoittavalla valvontajärjestelmällä sisä- ja ulkotiloissa, jotka ovat kameravalvonnan piirissä.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJENKÄSITTELYN PERIAATTEET

Periaatteessa Copart ei anna kameravalvontamateriaalia kolmansille osapuolille. Se tapahtuu vain alla listatuissa tilanteissa:

Sisäiset kolmannet osapuolet

Muut Copart-konsernin yhtiöt, jotka toimivat yhteisrekisterinpitäjinä ja käsittelijöinä ja jotka ovat sijoittuneet ETA-alueelle, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Intiaan sekä Yhdysvaltoihin ja jotka toimittavat IT- tai järjestelmänhallintapalveluita.

Ulkoiset kolmannet osapuolet

Käsittelijöinä toimivat palveluntarjoajat, jotka ovat sijoittuneet ETA-alueelle, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Intiaan tai Yhdysvaltoihin ja jotka tarjoavat IT- tai järjestelmänhallintapalveluita.


Kameratallenteet voidaan kuitenkin siirtää muille kolmansille osapuolille, jos laki tai viranomainen velvoittavat luovuttamaan tallenteet.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJENKÄSITTELYN PERIAATTEET

Copart noudattaa hyviä tietohallintokäytäntöjä ja tietosuojalainsäädännön mukaisia huolellisuus- ja suojaamisvelvoitteita. Copart pyrkii varmistamaan, ettei yksityisyyttäsi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Copart suojaa kameravalvontajärjestelmään sisältyvien tallenteiden tallentamista sopivimmilla teknisillä ja organisatorisilla varotoimilla kuten käyttörajoituksilla ja salasanoilla.

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Kameravalvontajärjestelmän tallenteita säilytetään vain niin kauan kuin tallenteita voidaan pitää kameravalvonnan tarkoituksen kannalta tarpeellisina. Tallenteet tuhotaan viimeistään vuoden kuluttua tallennuksen päättymisestä. Yksittäisiä tietoja ja nauhoituksia voidaan kuitenkin säilyttää pidempään, mikäli säilyttämiselle on erityinen syy kuten tarve käyttää tallenteita kanteiden nostamiseen tai niihin vastaamiseen.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus tarkistaa henkilötietorekisteriin tallentamasi henkilötiedot ja pyytää virheellisten tietojen korjaamista.

Copart pyrkii aina ratkaisemaan ristiriidat suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin myös oikeus tehdä ilmoitus tietosuojavaltuutetulle.

Mikäli sinulla on mitään kysymyksiä liittyen henkilötietojesi käsittelyyn, olethan yhteydessä osoitteeseen privacy@copart.co.uk.